Folkligt - folkdräkter och annat sömmat

Jag heter Kerstin Nordlinder Arlid och min stora passion är folkdräkter. Det är kontrasterna och färgerna som jag faller mest för, men även den spännande historian som ligger bakom varje plagg. Lite som "Det sitter i väggarna" (svt) fast mitt program skulle heta "Det sitter i kläderna". Det kan vara skjortan som mormor sydde och broderade, eller spetsen på den stora vackra kragen som morfar knypplade. Mönstrena som mamma ritade upp efter gamla plagg i arkivet, eller helt enkelt ett gammalt livstycke som faktiskt använts som ett riktigt plagg för 200 år sedan. De gamla svettringarna under armarna syns fortfarande och det slitna sidenbandet visar att fingar har häktat ihop det över bysten.

Kanske du också har en dräktdel med historia i garderoben? Den kanske behöver någon eller några extra delar för att bli komplett och gå att användas. Eller så behöver den sjusteras något för att passa igen. 

Jag syr handsydda hela eller delar av dräkter på beställning. Måtten är anpassade och inprovade på dig för att sitta bekvämt och snyggt, precis som de var sydda för över 150 år sedan. 

Välkommen med din beställning!

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.