Kerstin Nordlinder Kerstin

Kerstin Nordlinder Arlid är utbildad slöjdlärare i framför allt textilslöjd, men även i trä- och metallslöjd. Hon jobbar delvis på en skola i Linköping med trä- och metallslöjd. Läsåret 2003-2004 gick hon sömnadskursen på Sätergläntan i Insjön i Dalarna där hon lärde sig att sy folkdräkter och folkligt designade klädesplagg. Den första dräkten hon sydde var en helgdagsdräkt från mellersta Blekinge. Den vävdes och syddes med hjälp av hennes mormor Ulla Liljedahl, som är dräktråd i Blekinge. Folkdräkter har alltid funnits i Kerstins liv, både från hennes mormor och morfars intresse och från hennes familjs intresse för folkmusik och folkdans.

Kerstin älskar att slöjda det mesta i textil och kan ibland snöa in på olika tekniker. Framför allt gillar hon att sy kläder och att brodera fritt, men även att sticka och virka.

Kerstin bloggar om slöjd på http://folkligt.blogspot.se/

Foto: Elin Nordlinder Patrik

Patrik Arlid är utbildad båtbyggare vid Stensunds folkhögskola. Efter den tvååriga utbildningen flyttade han till Newark on Trent i England. Där han bland annat arbetade med exklusiva trägolv för Weldon Flooring och byggde kontrabasar hos Thomas Martins.

Väl hemma i Sverige igen återupptog han arbetet med sitt företag.

Patrik utför finsnickeri, slöjdar, renoverar och utbildar.